Bestaanszekerheid als grondrecht. ‘Het is tijd voor politieke keuzes’

Gemeenten werken hard om inwoners onder, op of vlak boven de armoedegrens te ondersteunen. Soms met alle mogelijke creativiteit, zoals in Wageningen. Maar het blijft pleisters plakken. De oproep aan Den Haag klinkt steeds luider: ‘Bestaanszekerheid is een grondrecht en moet worden gegarandeerd door de rijksoverheid.’ 

Lees hier het hele artikel

Bron: sprankmagazine.nl

Verder lezen

Inflatie loopt in Nederland harder op dan in andere EU-landen: 'Mensen hebben problemen met heel basale uitgaven'

De inflatie is in Nederland in december iets verder opgelopen tot 4,1 procent op jaarbasis, van 4 procent in november. Directeur van het Nibud Arjan Vliegenthart ziet dat Nederlanders zich zorgen maken over de betaalbaarheid van "heel basale uitgaven". In andere EU-landen stijgt de inflatie minder hard.

Lees hier het hele artikel

Bron: wnl.tv

Verder lezen

Ook huishoudens met inkomen uit werk zien armoede toenemen. CPB verwacht: ernst armoede neemt toe

Er gaan in 2025 en 2026 minder mensen onder de armoedegrens uitkomen. Maar de mensen die wel in armoede leven, gaan gemiddeld meer tekortkomen. Hierdoor kun je stellen dat de intensiteit van armoede de komende jaren gaat stijgen. De groep mensen in Nederland die dieper in de armoede zit, bestaat vaak uit huishoudens met inkomen uit werk (loon of zelfstandig). Dat zegt het Centraal Planbureau op basis van het Centraal Economisch Plan 2025.

Lees hier het hele artikel

Bron: divosa.nl

Verder lezen

NVVK: Update Landelijke Pauzeknop voor schuldenrust

De ambitie van het project Landelijke Pauzeknop is dat eind 2026 alle gemeenten in Nederland de Kennisgeving met het pauzeverzoek gebruiken. Dit zorgt ervoor dat mensen met schulden snel rust krijgen en dat incassomaatregelen tijdelijk worden opgeschort. ‘Hiermee voorkomen we dat een hulpvrager op de Pauzeknop drukt en er niets gebeurt’ aldus de NVVK.

Lees hier het hele artikel

Bron: creditexpo.nl

Verder lezen

De armoede-intensiteit: een raming van de diepte van armoede

Het aantal personen en kinderen in armoede in Nederland neemt af sinds 2018. Het aantal mensen met een inkomen van minder dan 30% onder de armoedegrens is de afgelopen jaren echter hetzelfde gebleven. Daardoor loopt de doorsnee armoede-intensiteit op. De groep mensen in Nederland die dieper in de armoede zit, bestaat vaak uit huishoudens met inkomen uit werk (loon of zelfstandig). Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) naar armoede-intensiteit.

Lees hier het hele artikel

Bron: creditexpo.nl

Verder lezen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • .. 19
  • Pagina 1 van 19

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven