CPB: zonder nieuwe ingrepen neemt armoede toe

Zonder nieuw beleid van het demissionaire kabinet neemt het aantal Nederlanders in armoede volgend jaar toe met bijna een procentpunt, richting de 1 miljoen mensen. Dat meldt het Centraal Planbureau (CPB) in een raming voor de komende anderhalf jaar. Het gaat om ongeveer een op de zeventien mensen.

Lees hier het hele artikel

Bron: nos.nl

Verder lezen

Nibud-voorman vreest voor armoedeval als nieuwe steun uitblijft: 'Sommige gezinnen zitten al op het randje'

Met steunmaatregelen als het prijsplafond, worden veel mensen nog gecompenseerd voor de hoge energieprijzen. Volgend jaar lopen die alleen af en over alternatieven puzzelt het kabinet nog. We spreken de directeur van budgetinstituut NIBUD, Arjan Vliegenthart, over de gevolgen als nieuwe steun uitblijft.

Lees hier het hele artikel

Bron: nporadio1.nl

Verder lezen

Monitor Schuldhulpverlening in onzekere tijden: januari, februari en maart 2023 in beeld

Divosa en de NVVK publiceren elk kwartaal de Monitor Schuldhulpverlening in onzekere tijden. De monitor geeft een actueel beeld van de ontwikkeling van het aantal aanmeldingen voor schuldhulpverlening én het aantal gestarte schuldregelingen. De monitor wordt samengesteld op basis van de inbreng van een vast panel van respondenten, die samen zo’n 120 gemeenten representeren. Deze editie geeft inzicht in de situatie van januari, februari en maart 2023.

Lees hier het hele artikel

Bron: divosa.nl

Verder lezen

Proef: 2 jaar lang extra geld voor 300 Amsterdamse gezinnen in de bijstand

De Gemeente Amsterdam gaat samen met het Kansfonds en de HvA onderzoeken wat er gebeurt als gezinnen met weinig geld maandelijks extra geld krijgen, zonder dat daar voorwaarden aan zijn verbonden. Twee jaar lang worden 600 Amsterdamse gezinnen in de bijstand gevolgd, waarvan 300 gezinnen € 150,- netto per maand krijgen bovenop hun uitkering. Het onderzoek start volgend jaar.

Lees hier het hele artikel

Bron: creditexpo.nl

Verder lezen

Rotterdam zet in op aanpak geldzorgen, armoede en schulden

De hoge energieprijzen en dure boodschappen hebben het afgelopen jaar veel Rotterdammers, ondernemers en instellingen geraakt. Steeds meer Rotterdammers hebben geldzorgen of problematische schulden.

Met het plan ‘Rotterdam voor iedereen - Samen sterk tegen armoede en schulden’ wil het college van B&W deze problemen de komende jaren aanpakken. Wethouder Enes Yigit presenteerde het plan donderdagmiddag bij Thuis in West, een buurthuis in de Rotterdamse wijk Middelland.

Lees hier het hele artikel

Bron: dagblad010.nl

Verder lezen

Updates Studiedag Huurincasso

Klik hier voor alle items

Terug naar boven